JOGG in Kampen         merkvariant_jogg_kampen_blauw


JOGG
Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijke beweging, waar de gemeente Kampen aan deelneemt. JOGG zet zich in om de omgeving van jongeren gezonder en aantrekkelijker te maken. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl van de kinderen maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf. Het betreft dus een ‘community aanpak’.
JOGG werkt met diverse thema's om gericht aandacht te geven aan een gezonde leefstijl. De thema's waarmee JOGG werkt zijn:
- Drinkwater
- Gratis bewegen, gewoon doen!
- Groente... zet je tanden erin
- Slaap Lekker


Thema's:


Drinkwater

Water is in Nederland overal aanwezig. Met de campgne DrinkWater maakt Jongeren op Gezond Gewicht water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt.
Verschillende wetenschappelijke onderzoeken leggen een link tussen het drinken van zoete dranken en het ontstaan van overgewicht. JOGG Kampen wil daarom kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs de voordelen van drinkwater laten ontdekken. Water bevat immers geen calorieën, is goedkoop en (bijna) overal verkrijgbaar. Door middel van spelletjes, knutselwerkjes, proefjes en recepten met water wordt er op een speelse manier water aangeboden aan kinderen op de verschillende kinderopvanglocaties. Op dit moment worden er op diverse basisscholen in Kampen wordt het drinken van water actief gestimuleerd. Wilt u ook met dit thema aan de slag op uw school, kinderdagverblijf of vereniging? Neem dan contact met ons op. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.  

drinkwaterlogotransparantInspiratie nodig? Kijk dan op:
- www.jogg.nl/drinkwater
- www.overopdrinkwater.nl
- www.proefjes.nl/categorie/water
- www.droppiewater.nl

Gratis bewegen, gewoon doen!

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle kinderen en jongeren (<18 jaar) minder dan een uur per dag beweegt. Met de themacampagne 'Gratis Bewegen, gewoon doen!' van Jongeren op Gezond Gewicht brengen we een beweging op gang waarmee we jongeren stimuleren dagelijks meer te bewegen.
Bewegen kan altijd en overal. JOGG wil kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Op de fiets naar school, klimmen in de speeltuin of voetballen op het pleintje.
Maar ook op scholen zijn er enorm veel mogelijkheden. Denk eens aan het lopen van The Daily Mile of bewegend leren.

In september 2018 hebben alle basisscholen in de gemeente Kampen een Beweeg-inspiratiebox ontvangen met een aantal materialen en 10 leskaarten. De leerlingen kunnen met de leskaarten en materialen tijdens hun pauze aan de slag. Dit inspireert en motiveert de kinderen om te gaan bewegen.

bakken

Groente... zet je tanden erin

Het eten van groente is lekker en gezond! Het is dan ook een goede ontwikkeling dat we met elkaar meer verse groente eten dan een aantal jaar geleden. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten. Met de themacampagne 'Groente... zet je tanden erin!' helpen we kinderen én hun ouders om dagelijks meer groente te eten.

Groentjehapjes in 10 stapjes
De subcampagne 'Groentehapjes in 10 stapjes!' is onderdeel van 'Groente... zet je tanden erin!'. Met deze subcampagne helpen we ouders op een leuke en praktische manier om hun baby vanaf 4 maanden al groente te leren eten en dit ook vol te houden. Want smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar, dus is het belangrijk om groente meerdere keren te proberen, bij voorkeur minimaal 10 keer.
Om ouders te helpen om stap voor stap voor de groentehap te gaan, is er een 'Groentehapjes in 10 stapjes'-pakket ontwikkeld. Het pakket helpt ouders om op een leuke, praktische manier hun baby te leren eten en dit vol te houden. In dit pakket zit een vel met koelkastmagneten, een stappenkaart, een folder met tips en een ijsblokjeshouder.
De activatiepakket zijn specifiek bedoeld voor consultatiebureaus en zijn in de gemeente Kampen ook uitgedeeld tijdens de consults.


 

Slaap Lekker

Rust en voldoende slaap is voor iedereen belangrijk. Steeds meer onderzoeken tonen het belang van voldoende slaap aan. Toch ervaart ruim een derde van de volwassenen en bijna een vijfde van de kinderen slaapproblemen.
Misschien heb je zelf wel eens gemerkt dat je meer behoeftes krijgt aan eten als je moe bent. Dit is geen toeval. Een gebrek aan slaap leidt tot een hogere concentratie van een hormoon waar je een hongergevoel van krijgt, terwijl de aanmaak van een ander hormoon, dat aangeeft dat je genoeg hebt gehad, wordt onderdrukt. Onderzoek heeft uitgewezen dat slaaptekort bij kinderen kan leiden tot gewichtstoename.
Goed en voldoende slapen is essentieel voor een gezonde leefstijl. Daarom heeft JOGG in 2019 dit nieuwe thema toegevoegd.
Dit thema richt zich vooral op de bovenbouw van de basisschool. JOGG heeft diverse materialen en beschikbaar om met dit thema in de klas aan de slag te gaan. Neem contact op als je hier in jouw klas of op school aandacht aan wilt besteden.Contact
Meer weten over JOGG, werken met een thema op uw school, kinderdagverblijf of vereniging, of wilt u een bijdrage leveren? Dat kan! Neem daarvoor contact op met Jenneke Bos, JOGG-regisseur in de gemeente Kampen via j.bos@kampen.nl of 038 - 3392984. Wilt u op de hoogte blijven van JOGG? Volg ons dan op Facebook en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sportservice Kampen (gebruik daarvoor de knop rechts op de homepage).
 

>> toon alle nieuwsberichten
25-02-2020 | 09:56 uur

Wat kunnen wij doen om kinderen te laten spelen?

Een inspirerende avond voor iedereen die kinderen heeft, met kinderen werkt of kinderen verzorgd.
Marianne de Valck met Adviesbureau Spelen en Speelgoed zal u op een interactieve inspireren, laten meedenken en lachen.
Wilt u deze avond niet missen? Meldt u hier aan.
Toegang is gratis. Aanmelden niet verplicht, wel wenselijk.

06-12-2018 | 16:51 uur

Meld de (inter)nationale sportkampioenen 2018 aan voor huldiging

Elk jaar zet de gemeente Kampen alle (inter)nationale kampioenen van het afgelopen jaar in het zonnetje. Ieder jaar volgen wij zo goed mogelijk alle sportprestaties. Om niemand te vergeten roepen we u op om sportkampioenen uit 2018 aan te melden.
Kent u een sporter die in 2018 (inter)nationaal kampioen is geworden op het hoogste sportniveau? Meld hem of haar dan aan voor de jaarlijkse huldiging van de kampioenen.

Voorwaarden:

Sporters die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en voor deze huldiging in aanmerking komen zijn sporters die:

 • in 2018 (inter)nationaal kampioen zijn geworden op een officieel NK, EK of WK;
 • de prestatie hebben geleverd in de hoogst mogelijke categorie, divisie of discipline binnen de sport van zijn/haar leeftijdscategorie;
 • op moment van de prestatie inwoner zijn van de gemeente Kampen.

Wilt u zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 20 januari 2019 de volgende gegevens doorgeven:

 • naam van de sporter(s);
 • postadres van de sporter(s), om de sporter(s) persoonlijk uit te nodigen voor de huldiging;
 • prestatie die geleverd is, inclusief evt. klasse, discipline, afstand en/of leeftijdscategorie.
 • één actiefoto van de sporter(s) van minimaal 1 MB bestandsgrootte.

  Deze gegevens kunt u per e-mail verzenden naar: l.vanommen@kampen.nl.

  Heeft u geen actiefoto van de sporter(s)? Wilt u dan zo vriendelijk zijn dit door te geven, zodat er een afspraak met onze fotograaf gemaakt kan worden om een actiefoto te maken.

  Aanmelden kan tot en met zondag 20 januari 2019.

  De kampioenen van 2018 worden gehuldigd tijdens de Kamper Sportverkiezing op donderdagavond 7 maart 2019 in de Stadsgehoorzaal, Kampen.

22-11-2018 | 17:53 uur

Informatie subsidie sport

Heeft u vragen over de subsidie voor bouw- en onderhoud sportaccommodaties die u vanaf 2 januari als sportaanbieder kan aanvragen? Maak dan gebruik van één van de inloopmomenten op: 

- donderdag 22 november van 19.15 - 20.00 uur, Stadhuis Kampen (voorafgaande aan de BHV avond)
- maandag 26 november van 18.15 - 19.00 uur, Stadskazerne Kampen (voorafgaande aan het Sportakkoord)
- donderdag 13 december van 19.15 - 20.00 uur,  Stadskazerne Kampen (voorafgaande aan de ALV van de Sportraad Kampen)

14-11-2018 | 14:18 uur

Werk mee aan het Kamper Sportakkoord

Is de sport voor iedereen in Kampen toegankelijk? Hoe ziet de vereniging voor de toekomst eruit? Hoe kan de openbare ruimte sporten en bewegen stimuleren? Gemeente Kampen en Sportservice Kampen roepen verenigingen, sportscholen, welzijns- en zorginstellingen, bedrijven en scholen maar vooral de Kamper sporters zelf op om mee te werken aan het Kamper Sportakkoord op maandagavond 26 november vanaf 19.00 uur in de Stadskazerne aan de Oudestraat in Kampen.

Het Kamper Sportakkoord is er op gericht op sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor alle Kampenaren. Een Kamper Sportakkoord dat niet alleen op papier staat, maar meteen in de praktijk kan worden gebracht. Het moet mensen in beweging zetten! Aan de hand van vijf thema’s gaan we hierover met elkaar nadenken:

 • Inclusief sporten en bewegen
 • Duurzame sportinfrastructuur
 • Vitale aanbieders
 • Positieve sportcultuur
 • Van jongs af aan vaardig in beweging

Programma

19.00 uur:           Inloop met koffie en thee

19.15 uur:           Aftrap door wethouder Geert Meijering

19.25 uur:           Trends en ontwikkelingen in de thema’s door Margot van Beusekom

20.00 uur:           Aan de slag met de thematafels (deel 1)

20.30 uur:           Pauze

20.35 uur:         Aan de slag met de thematafels (deel 2)

21.05 uur:           Plenaire terugkoppeling uitkomsten

21.20 uur:           Afsluiting

21.30 uur:           Tijd voor een hapje en een drankje

Dus, ben je een sporter of beweeg je graag, georganiseerd of ongeorganiseerd, in je eigen tijd of met een groep of bij een vereniging? Of ben je een bestuurder van een vereniging of particuliere of zelfstandige sportaanbieder in Kampen? Werk dan mee aan het Kamper Sportakkoord. Sport verenigt Kampen en Kampen verenigt zich in het Kamper Beweeg- en Sportakkoord.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar sportservice@kampen.nl

Bekijk hier de promofilm

Meer informatie?
Neem contact op met Sportservice Kampen via sportservice@kampen.nl of bel met 038-3392981