Senioren

 

Bewegen? Iets voor u!

Er is u vast vaak verteld dat bewegen goed voor u is. Dat is ook zo, want van bewegen blijf je fit. Het vermindert de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, osteoporose en diabetes. Bewegen vermindert stress, geeft u meer zelfvertrouwen en u houdt een gezonde geest. Bewegen biedt dus veel voordelen, maar hoe en waar kunt u bewegen?

Hoeveel bewegen?

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) vertelt ons dat we op minimaal 5 dagen van de week minimaal 30 minuten per dag matig intensief moeten bewegen. Matig intensief bewegen zijn inspanningen van bijvoorbeeld wandelen, stofzuigen, tuinieren of traplopen. Dit hoeven niet 30 aaneengesloten minuten te zijn, 3 maal 10 minuten is ook goed.

Om echt fit te worden en te blijven is meer inspanning nodig. Hiervoor kunt u gaan sporten. Bijna alle sporten zijn hier geschikt voor. Een kenmerk van sporten is dat uw hartslag flink omhoog gaat, u dieper gaat ademhalen en gaat zweten. Het resultaat is dat u zich fitter gaat voelen, lichamelijk en geestelijk ontspant en u komt in contact met andere mensen.

Aan de slag

Om u te helpen bij uw keuze is er een sportwijzer 55+ samengesteld. In deze sportwijzer staan alle sport- en beweegmogelijkheden voor 55+ ers in de gemeente Kampen op een rijtje. Van recreatief tot competitiesport, individueel of in groepsverband, bij een sportvereniging of het welzijnswerk. Er is veel mogelijk. Het maakt niet uit wat u kiest, maar ga aan de slag! De Sportwijzer Overijssel kunt u hier vinden: www.sportwijzeroverijssel.nl/

 

We wensen u veel beweegplezier toe!
Sportservice Kampen
 

 

>> toon alle nieuwsberichten
01-12-2020 | 10:28 uur

Cursus Sociale Hygiëne

Data cursus: di 2 febr, di 16 febr (digitaal). Examen (fysiek): di 2 maart 20.00 uur
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: De 2 cursusavonden zijn digitaal, het examen is fysiek in Kampen
Kosten: 75 euro per persoon, inclusief boekenpakket en examen
Aantal deelnemers: maximaal 30 (bij meer dan 30 aanmeldingen geldt er een maximum van 2 personen per vereniging/stichting).

Omschrijving
Bij voldoende deelname (minimaal 10 deelnemers) wordt er in het voorjaar van 2021 een cursus Sociale Hygiëne georganiseerd in Kampen. De cursus is in eerste instanties bedoeld voor de sportverenigingen van Kampen, als er plekken vrij blijven mogen ook overige maatschappelijke organisaties, met een locatie waar alcohol geschonken wordt, zich aanmelden. De cursus is afgestemd op het examen Sociale Hygiëne van de SVH en leidt op voor het landelijk examen. Op de derde avond in maart (datum wordt afgestemd met de deelnemers) vindt het examen in een locatie in Kampen plaats. Het betreft 2 (digitale) cursusavonden van 19.30-21.30 uur op dinsdag 2 en 16 februari.

Meer informatie
Wilt u meer info over de cursusinhoud, dank kunt u kijken op de website www.socialehygienenoordnederland.com of contact opnemen met Frank Rooseboom, zie contactgegevens hieronder.

Aanmelden
U kunt zich tot 31 januari 2021 aanmelden via dit formulier: 
Aanmeldformulier Sociale Hygiëne
 

Met vriendelijke groet,

Frank Rooseboom
Verenigingsondersteuner Sportservice Kampen
E f.rooseboom@welzijnkampen.nl
M 06-52043231

24-11-2020 | 16:26 uur

Uitnodiging interactieve webinars

De sportwereld begeeft zich in vreemde, onvoorspelbare tijden die vragen om een groot aanpassingsvermogen
en andere kennis. Om jouw sportorganisatie hierbij te ondersteunen nodigen we je graag uit om aan te sluiten
bij een of meerdere van de georganiseerde (kosteloze) webinars die plaatsvinden in november en december.

Klik hier om naar het overzicht van de webinars te gaan.

24-11-2020 | 16:14 uur

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs

Wit-Blauw is een voorbeeldclub in de gemeente Kampen omdat zij als een van de eerste verenigingen gestart zijn met Clubkadercoaching. De clubkadercoaches dragen bij aan een positieve sportcultuur en een veilige pedagogische omgeving waarin zowel de kinderen als de trainers worden begeleid en ondersteund! Klik hier om het gehele bericht te lezen.

Naast Wit-Blauw ontvingen ook de gastvrouwen van de begraafplaats en het Praatcafé in de Bibliotheek dezelfde prijs.
Van harte gefeliciteerd!

19-10-2020 | 10:21 uur

Webinar "Het Moet Heel Snel Heel Anders!" - Ference van Damme

Bekijk hier de webinar terug.

Het zijn roerige tijden voor verenigingen en stichtingen! De maatschappij verandert in rap tempo en vooral op het gebied van communicatie gebeurt er veel.
Hoe betrekken we leden en deelnemers en hoe communiceren we met ze? 
Willen mensen nog wel vrijwilligerswerk doen?
Bestaat onze club nog wel over 10 jaar?
We moeten verjongen, maar hoe dan?

Het wordt tijd om de boel op te schudden!

Luister naar Ferenc en laat je inspireren.

Benieuwd wie Ferenc van Damme is? Klik op onderstaande link: 
https://www.nederlandkantelt.nl/kantelvoorbeelden/ferenc-van-damme/